Boktips

 

Alfasyndromet – Anders Hallgren Boken berör ämnen som ledarskap, rangordning i en flock, hur man kan bemöta sin hund i vardagen och i träningen. Boken berör även några av problemen som finns i vår vardag med hundarna, t.ex. varför hunden morrar vid matskålen, vaktar sin sovplats o.s.v.

Hundens språk och flockliv – Lars Fält Boken handlar om hundars kroppsspråk, hur livet i en flock fungerar och vårt ledarskap gentemot hunden. Boken berör även hundarnas alla sinnen och ger läsaren en bättre inblick i hur sinnena fungerar och samverkar med varandra.

Hälsoråd för din hund 2006 – Birgitta Molin En mycket bra och tydlig bok om första hjälpen för tassar, öron, ohyra i pälsen o.s.v. Ett måste i en hundägares bokhylla därför att den innehåller mycket goda råd om vad man kan göra själv innan en veterinär kopplas in. Hälsoråd för din hund ges ut årligen, och finns på Apotekets djurhylla. 

I samspråk med hunden, lugnande signaler – Turid Rugaas Den här boken har jag lärt mig så mycket utav, och jag rekommenderar den varmt! Denna bok är även den ett måste i en hundägares bokhylla. Boken beskriver detaljerat med bilder och en enkel och lättläst text vad hundar säger till varandra där de till exempel slickar sig om nosen, vänder bort blicken, fryser i rörelserna, viftar på svansen, vinklar bak öronen o.s.v. 

Unghunden – Mickie Gustafson Boken berör utvecklingen som sker med hunden från det att den är valp upp till vuxen ålder. En del problembeteenden tas upp, samt hur man kan lösa problemen man har med sin hund. Vidare berättar Mickie om stress och aktivering, bestraffning och dominans, samt vikten av att göra ingenting i sin träning, d.v.s. passivitet. 

Valpen – Mickie Gustafson Den här boken berör valpens inomhusträning samt utomhusträning, hur valpar lär och utvecklas. Boken berättar också om hur man på bästa sätt kan arbeta med att stärka det bandet vi får mellan oss och hunden på ett tidigt stadium. 

Hunden Människan Relationen – Kerstin Malm Den här boken handlar om vår relation till hundarna, om olika anledningar till varför man har hund och de olika synsätten vi har på våra hundar. Boken är ett måste i alla hundägares bokhyllor eftersom den ger oss en påminnelse om vilka individer så många av oss väljer att leva med. Boken tar upp viktiga teoribitar som till exempel stress och aktivering, raskunskap och valpens utveckling.

Plocka svamp med hund – Bogdan Bojanic Den här boken handlar om att lära hunden kantarellsökets grunder. Boken tillsammans med en kurs i kantarellsök gör dig garranterat beredd på en höst med skogens gula skatter. På ett enkelt och mycket pedagogiskt sätt beskriver författaren hur kantarellsöket lärs in och med en praktisk handbok i försvåringar får du verkligen din hund att arbeta för kantarellerna! Tillsammans med text visas även bilder på hur du ska gå till väga! Boken tar även upp problem som kan tänkas tillstöta på vägen till förståelse.IMG_9631