Denise – Diplomerad Hundinstruktör

IMG_4171

Vintern 2005 förändrades mitt liv då jag adopterade en flicka från ett av Irlands många dogpounds. Hon var en rädd och orolig själ när hon kom till mig, och där någonstans det första halvåret med henne så förstod jag att jag inte bara kunde ge henne kärlek för att göra henne till en väl fungerande och trygg individ i mitt liv. Förvisso räcker kärleken till våra hundar långt, mycket längre än irritation och korrigeringar, men jag ville lära henne saker och jag ville lära utav henne också.  Vintern 2014 kom min andra hund till Sverige från Irland. Kendra var 4 månader när hon kom till mig, en individ med mycket resurstänk och en hel del rädsleproblematik, som inte direkt tog godis eller lek till en början som belöning. Kendra och jag lär fortfarande känna varandra och vi testar på nya hundsporter för att se vad det är  hon gillar att göra, hitintills är det mycket personspår och nose work. Jag hade en vision när jag tog hand om henne att vi skulle bli nose work-tävlingseipage, men numera försöker jag se vad det är hon tycker om eftersom det är av största prioritet, och utveckla vårt samarbete därifrån. Kendra är mitt livs utmaning – en hund jag redan lärt mig så mycket mer på än vad jag någonsin kunnat drömma om!

Jag var nyfiken på hur jag själv skulle kunna förkovra mig mer i hundarnas sätt att prata med varandra och med oss, hur inlärningen fungerar hos dem och vad ledarskap handlar om. På min resa har jag stött på Anders Hallgren som verkligen väckt både förståelse och intresse hos mig, och det är kanske främst honom och min hund Misty jag har att tacka idag för att jag verkligen tog mig i kragen och förverkligade en dröm jag haft om att få arbeta med hundar.
Jag anmälde mig till Instruktörsutbildningen på Hundens Hus i Stockholm och läste där nästan ett år och blev slutligen diplomerad hundinstruktör våren 2008.

Sedan 2008 har det hänt mycket i mitt liv rörande företaget och hundkunskaperna. Jag har byggt på med en kurs i stress som Ander Hallgren undervisat i, blivit diplomerad kantarellsöksinstruktör, nosinstruktör och Nose workinstructor, vidareutbildat mig i fortsättningskurser i vardagslydnad och inte minst träffat otaliga hundar och hundägare som har givit mig hund i händerna. Idag är Denise Hundkonsult verksam på flera platser i Stockholm, bland annat på Hunduddens träningscenter. Jag går ständigt nya kurser och utbildningar för Hundens Hus bl.a, dels med min egen hund Misty men också för er kunders räkning. Jag läser nya böcker för att få fler infallsvinklar på mitt sätt att träna hund och för att kunna ge dig som kund flera alternativ när vi tränar.

Företagskonceptet föddes långt innan jag blev klar med studierna;
Det skall vara roligt för både hund och ägare att gå på kurs hos Denise Hundkonsult!

Denise
Diplomerad Hundinstruktör, kantarellsöksinstruktör, nosinstruktör, certifierad Nose workinstructor,