Grym lördag fylld med nose work som bakdomare!

Jag går just nu min utbildning hos SNWK till nose work domare och har idag varit på min första tävling som bakdomare på Höstnosen i Kolbäck – så fantastiskt intressant och hur roligt som helst!

I vanliga fall ser jag bara maximalt 6 stycken hundar arbeta med samma gömma när jag håller kurs och träningsgrupper, det var lite annat att faktiskt få chans att se 50 hundar jobba med samma gömma må jag säga! Otroligt lärorikt!

Jag var nog ganska oförberedd på att få så mycket ansvar som jag faktiskt fick tillsammans med min aspirantkollega idag när vi bakdömde för Karin Blom – vilket var nyttigt för mig. Att liksom bara kasta sig ut och lita på det jag kan sedan tidigare. Det var alltifrån att rigga sökområde, till att berätta för en skrivare vad som skulle stå i protokollet, till att dubbelkolla någon extra gång i regelverket till att ge muntlig feedback, dela ut felpoäng, bryta ekipage m.m och jag känner att jag som instruktör och blivande domare har vuxit ytterligare lite till i min yrkesroll vilket jag är tacksam för!

Ett jättestort tack till arrangören i samverkan med SNWK, Hundar som jobbar, för att jag fick komma och bakdöma hos er idag och ett ännu större tack till Karin Blom som hjälpt oss och bistått med sin kunskap och erfarenhet som domare för att coacha oss igenom denna tävlingsdag!

Stort grattis till alla placeringar och till alla er som klarade alla fyra sökområdena!

Grym lördag  helt enkelt!