Koppelträning med garn

Utmaning att träna koppel med garn!
Utmaning att träna koppel med garn!

Igår var det dags för lektion 3 hos mig för vardagslydnadsgänget. 7 roliga individer tillsammans med mattar och hussar att jobba med, var och en med sin egna lilla charm.

Jag håller just nu på att träna en intensiv koppelträning med dom, där tanken är att de ska få känna på hur en hög belöningsfrekvens i början är, hur de ska se resultatet utav detta och sedan få börja arbeta med hundens uthållighet som motiveras utav en förväntan på när det kan komma belöning nästa gång. Är man tillräckligt konsekvent med detta under promenaderna så kommer man märka resultat – klart att jag ser resultat ganska snabbt hos mig, men träningen är otroligt platsbunden på appellplanen också.

Men hjälp av garn finns det ingen annan utväg än att coacha hunden till att gå fint i koppel, ganska smidigt faktiskt, för du kan omöjligt tappa fokus på hunden i samband med den träningen och du har inte en chans att, om du tappar fokuset på hunden, bromsa hunden som du gör med kopplet. Livlinan är borta så att säga.

Denna träning motiveras bäst tycker jag med en stafett, det bjuds på många skratt, utmaningar och igår även ett fint pris till vinnaren i stafetten!

Vill du också träna koppel för mig med garn så ska du absolut kika förbi min nästa vardagslydnadsklass som börjar i november, kolla kursen Vardagslydnad på sidan i menyn här. Än så länge finns det gott om plats för dig och din hund på kursen! Varmt välkommen!