På språng! Äntligen!

Min dag har varit lite persig! Imorse träffade jag Nelson med matte och husse. Nelson är en liten vallare – otroligt charmig med mycket energi! Efter träningen med Nelson var det bara att kuta till tåget in till Stockholm för att svida om från fjällräven till finklänningen och kasta sig iväg till tåget mot Västerås och Kolbäck för att träffa Irene. Misty fick stanna hemma hos mina föräldrar idag, imorn väntar styrelsemötet i K9 Nose work, där jag sitter med, och något säger mig att det kommer bli en våldsamt lång förhandling om både det ena och det andra – då har hunden roligare hos mina föräldrar tror jag!

Irene och jag träffades på Hundens Hus 2009 då vi gick en vidareutbildning som hette Spel och lekar, sen träffades vi igen på Kantarellsöksinstruktörsutbildningen 2010 och jag tycker Irene är en sån himla fantastisk och varm människa så hälften kunde vara nog! Det är så himla tråkigt att vissa människor man verkligen tycker om bor så långt bort bara.. Idag driver hon företaget Irene Wickman Assistanshundar som finns på Facebook och hon utbildar assistanshundar men har också vanliga kurser och i sommar ställer hon till med ett barnläger för barn med hund som jag passar på att puffa lite för den 25-27 juli där barnen är mellan 8-15 år. Kursen går på Irenes hundcenter i Kolbäck där jag i höst kommer att göra ett konsultuppdrag som inhyrd K9 Nose work instructor.

Jag ser verkligen fram emot att mellanlanda hos Irene innan det bär av till Borlänge imorgon och längtar verkligen efter att få stifta bekantskap med min första fyrfota vän som är utbildad assistanshund och till salu för den som behöver en servicehund – nämligen lilla svarta jaktlabben Libby! Idag ska vi passa på att gå på ICA med Libby när jag anlänt och handla, jodå, du läste rätt, eftersom Libby är servicehund får Libby följa med in och träna på att jobba i affären med sin brukare vilket ska bli enormt kul att få se, sen bär det av för att kika på nya lokalen i Kolbäck där man kan hyra in sig för att träna hund året om och jag ska försöka bilda mig en uppfattning om hur jag ska hålla kursen i K9:an där i höst, och så tänker jag sätta mig i Irenes rullstol hon har där och låta Libby hjälpa mig som en tvättäkta assistanshund! Så kul! (förhoppningsvis har jag en fin liten film på detta efter helgen att posta här!)